1 Ağustos 2013 Perşembe

KADIN DİLİ VE EDEBİYATI (VOL:2)

Merhaba giriş'im, gelişme'm, sonuç'um okurlarım.
Psikoloji dalında büyük ses getiren Kadın Dili ve Edebiyatı ''başlangıç seviyesi'' nin ardından, ''anlıyorum fakat konuşamıyorum'' seviyesine geçiş yapmış bulunmaktayız.

 

''ANLIYORUM FAKAT KONUŞAMIYORUM'' SEVİYESİ

Başlangıç seviyesinden erkeklerde gözlemlenen derin suskunluk artık yerini düşe kalka kurulan cümlelere bırakmıştır. Yoğurdun bile üflenerek yendiği bu dönemde, bir önceki dönemlerden kalma acı tecrübeler ışığında düşe kalka yol almaya çalışılır.
  • DERS 1:
Kadınlar her türlü fiziksel ve kimyasal değişime farklı tepki verebilirler. Havanın nemli olmasından tutun, regl zamanlarına varana kadar değişik tepkilerden söz etmek mümkündür. Ancak erkekler için geçirilen en zorlu dönem elbette ki regl dönemidir. Adeta 1 haftalığına Nihat Doğan olmak gibi bir şeydir bu. Çünkü bu döneme giren dişisel varlığın kafası her türlü felaket senaryosunu yazabilecek kapasiteye ulaşır. Hatta bazen kendi bile şaşırır incir çekirdeğini doldurmayacak şeyleri nasıl büyütüp saptırdığına... Eh bütün bu korku filmini tek başına yaşamayı da göze alamayacağına göre, çevresindeki insanlara -en çok da sevgilisine- çemkirmeye başlar. Elde adeta şeffaf bir kırbaç, sinirden kızarmış gözler ve ''ne yapsam da kavga çıkarsam? ne yapsam da sonunda gene haklı çıkıp şeytani bir kahkaha atsam?'' diyerekten ortalıkta gezilir bu dönemde. Hiçbir şey bulamazsa ağlar, küser, bir anda sevgisi coşar, sonra yeniden ağlar... Bu sonu gelmeyecekmiş gibi görülen dönemde erkeğin tek kurtarıcı katalizörü ise çikolatadır, tatlıdır. Bir de sabır... Ya sabır...
  • DERS 2:
Unutmayın ki bir kadın aynı anda iki, hatta üç kişi bile olabilir. Anlık değişimlerden bahsetmiyorum burada. Aynı anda hem mutlu hem de mutsuz bir canlı nasıl tarif edilebilir ki? Bunu anlamak imkansız. ''E daha biraz önce gülüyordun. Ne bu surat?'' tarzı cümleler sizi tribin soğuk nefesiyle tanıştırabilir, DİKKAT!
  • DERS 3:
Şu koca dünya belli bir yörüngede döner ama kadınların yörüngesi kestirilemez. Tıpkı bir hamamböceğinin bir yöne koşturarak giderken aniden durup yön değiştirerek zıt yöne doğru koşturması gibi bir şeydir bu. Çünkü bir kadının her X sorununa karşı oluşturmuş olduğu bir Y-Z-Q... çözüm planı vardır. Adeta stratejik bir canlıdır kadın. Burada bir sonraki gün giyeceği elbiseyi ayakkabısından makyajına varana kadar geceden düşünüp tasarlayan bir canlıdan bahsediyoruz! LÜTFEN!
  • DERS 4 :
''Neden bunu yapıyorsun?" demeyeceksiniz. Çünkü dediğiniz noktada zaten anlamadığınızı ele vermiş oluyorsunuz. Bunun yerine dala dolaylı sorular sorarak durumu anlamaya çalışmalısınız. Hem böylece kadının gözünde ilgili erkek modeline rahatlıkla giriş yapmış olursunuz.
  • DERS 5:
Eğer olumsuz bir şey söyleyecekseniz önce söyleyip sonra kıvırmaya çalışmayın. Ya hiç söylemeyin, ya da söylediyseniz arkasında durun ve gelecek bilumum saldırılara göğüs gerin. Sonuçta canınız yanacak bunu unutmayın.

------------------------------------------------------------
Anlıyorum fakat konuşamıyorum seviyesi burada bitti.
Bu kurda geçemeyenler lütfen kendilerini pozitif bilimlere atasınlar. Geçmeyi başaranlar ise bir sonraki yazıyı beklesinler...


2 yorum:

  1. Son yazı dizisini ayrı bir ilgiyle takip ediyorum.Güzel anlatmışsınız.Aynen devam ;)

    YanıtlaSil
  2. yorum için teşekkür ederim Onur :) devamı gelecek :)

    YanıtlaSil