6 Ocak 2013 Pazar

TOPLU TAŞIMA ARACI TEDİRGİNLİĞİ (TTAT)

Merhaba mp3'ünde playlisti karışınca hüzünlenen okuyucularım.
Dün otobüste giderken hayatımın toplu taşıma araçlarında heba olduğunu ve bu süre zarfında da literatürüme ''Toplu Taşıma Aracı Tedirginliği'' kavramını sokmuş olduğumu dehşetle farkettim sevgili indirimli aylık öğrenci akbillerim...

''Toplu Taşıma Aracı Tedirginliği'' , benim gibi hayatını İETT araçlarında geçiren bahtsız insanlarda görülen ciddi bir rahatsızlıktır. Hastalık o kadar sinsidir ki, ne ara başladığını ve sisteminize yayıldığını asla anlayamazsınız. Siz gerçekle yüzleştiğinizde ise artık herşey için çok geçtir.
İşte çağımızın korkulu rüyası ''Toplu Taşıma Aracı Tedirginliği'' (TTAT) ...
  • TTAT hastalarının avuç içleri otobüs demirlerine asılmaktan dolayı daima biraz soğuktur.
  • TTAT hastaları otobüslerde koridor tarafında oturduklarıda daima gerilirler. Çünkü cam kenarında oturan yolcunun ne zaman ineceği tam bir muammadır. Acaba cam kenarı yolcusu hangi durakta inecektir? İnerken geçmek için izin mi isteyecek, yoksa kabaca üstünüzden mi atlayacak? İşte bu soru işaretleri hastayı tedirgin ederek daima şüphe içinde yolculuk yapmasına neden olur.
  • TTAT hastaları yolculuk sırasında kulaklıkla müzik dinlerken belirli aralıklarla kulaklıklarını çıkarıp dışarıyı dinlerler. Bunun sebebi ise ''acaba müzik sesi dışarıya yankı yapıyor mu? İnsanlar rahatsız mı oluyor?'' tedirginliğidir.
  • TTAT hastaları akbillerinin bitmesinden feci şekilde korkarlar. Bu yüzden her akbil basışlarında kalan bakiyelerini kontrol etme ihtiyacı duyarlar. Büyük bir kaza eseri akbilleri biterse zar zor duyulan bir sesle başka yolculardan akbil isterler. Bu hastalığa yakalanan kişiler öyle bahtsız olurlar ki, akbil istedikleri kişiler hep ''benimki aylık valla kusura bakmayın'' cılardan çıkarlar. Bu cevabı duyan TTAT hastası titreyerek otobüsten iner ve koşarak akbil dolum noktasına gider. Akbili doldurulunca sakinleşirler ve normalleşmeye başlarlar.
  • TTAT hastaları otobüsün iniş ve biniş kapılarına dikkat ederler. Asla ön kapıdan inmezler ve inenlere karşı büyük bir nefret beslerler. Zaman zaman bunu yapmaya çalışan kişilere omuz attıkları gözlemlenmiştir.
  • TTAT hastalarının en büyük eğlenceleri hareket halindeki otobüse yetişmek için koşan yayalardır. Ayrıca otobüs içinde çıkan tartışma ve kavgaların da müdavimleri hep TTAT hastaları arasından çıkar.
  • TTAT hastaları ayakta yolculuk yapmaya karşı bağışıklık kazanmışlardır. Asla sarsılmazlar ve dengelerini yitirmezler.
  • TTAT hastaları otobüste boşalan yerleri tespit etme konusunda uzmanlaşmıştır. Boşalan yere arkaları dönük dahi olsa hemen hissederler ve varlarını yoklarını o yere oturmak için vermeye razı olurlar.

Eğer yukarıdaki maddelerden bir veya bir kaçına sahipseniz sizde bir Toplu Taşıma Aracı Tedirginliği (TTAT) hastası olabilirsiniz sevgili blog dostları. Hayatını bu hastalıkla mücadeleye adamış biri olarak TTAT'nin tedavisini bulduğum an burada paylaşacağıma dair AKBİL KARDEŞLİĞİ sözü veriyorum. Görüşmek üzere...

2 yorum:

  1. Ben de bir TTAT hastasıyım sanırım. Pek sık toplu taşıma aracı kulanmamama rağmen :)

    YanıtlaSil
  2. TTAT nin çok sinsi olduğunu söylemiştim. Büyük ihtimalle bir otobüs demirinden kapmış olabilirsin sevgili Deniz. Üzülme lütfen. :(
    Bu arada yorum için de teşekkürler :)

    YanıtlaSil