16 Eylül 2012 Pazar

BENDEN BİR ŞEYLER (VOL:6)

BİR ÇEŞİT ''HAYIRLI'' İŞ

Merhaba küçükken yemelere doyamadığım bebe aspirinlerim.
Ekrana doğru biraz yaklaşır mısınız?
Yaklaş.
Yaklaş, yaklaş korkma!
Şimdi herkes bilgisayar ekranına yapıştı mı?
Evet...
Birazdan anlatacağım hikayede adı geçen kişiler ve olaylar tamamiyle gerçek olup, bloğumun deşifre olması durumunda da sistem tüm yazıyı çiçek - böcek resimlerine çevirecektir. (-evet teknoloji o kadar ilerledi!)
------------------


O değil de, böyle yazınca heyecanlandınız değil mi? Çünkü ben heyecanlandım yani.
Neyse...
Bugün ailemizin 33 yıllık hayatında kaçak bal yapılmadık çiçek bırakmayan, pek çapkın ve pek yakışıklı bir abimizin nihayet evlilik hayatına attığı ilk adıma tanık olduk. Ailecek şaşkın ve bir o kadar da mutluyuz.
Evliliğe ilk adımdan kastım ise tamamen kız ve erkek tarafı denilen takımların dişi bireylerinin tanışma merasimiydi...
İşte olanlar...
  • Daha önceki deneyimlerinden dolayı defalarca evlilikten dönen abimiz, ailemizin ağır topları arasında yer alan dişilere ''geçen seferki gibi atlamayın her lafa. he deyin geçin. valla bu sefer hayırlısı buymuş falan demem, benzin döker yakarım hepinizi!'' şeklinde ağır tehditler savurdu.
  • Artık yavaş yavaş ''eski gelin'' kategorisine giren yengem ise tam da rahatlayacağından bahsedecekti ki, ''ilk 5 yıl kullanım hakkı benim olsun. daha sonra siz kendi aranızda ev işleri konusunda bölüştürürsünüz.'' diyen damat adayının hışmına uğradı.
  • Yukarıdaki diyaloğu fındık yiyerek ve kola içerek dinlemiş olan ben, hayatın ne kadar acımasız olduğunu bir kez daha anlamış oldum. (aqladııım deliceeeeee) :))
  • Uzun süren hazırlanma ve tembih sürecinin ardından arabalara doluştuk ve kız tarafı adı verilen eve doğru yola çıktık.
  • Yolda çiçek ve tatlı alındı. Adet böyleymiş.
  • Yengem çiçek sayısının tek sayı olması gerektiğini, böylece ''sen teksin'' mesajı verildiğini söyleyerek beni benden aldı. Peki ''çift alsak ne olur?'' diye sordum. Bir süre düşündü ve ''o da senle çiftleşmek istiyorum demektir sanırım'' dedi. Yahu amaç zaten çiftleşmek değil mi? Yasal bir şekilde çiftleşmek istemiyor mu bunlar?
  • Bu arada adet nedir? Kimler tarafından belirlenmiştir? Mesela ben çıksam ortaya ve bir adet çıkarsam bu toplum tarafından kabul görür mü? Kafamda deli sorular...
  • Kız tarafı denilen familyanın yaşadığı eve vardığımızda daha beş dakika önce ''o böyle derse biz de şöyle deriz'' diye plan yapan ailemizin ağır topları, birden bire değişerek şirin mi şirin dişiler haline geldiler.
  • İlk 10 dakika abartısız herkes birbirine iltifat etti. Hatta sanırım bir ara artık kime iltifat edeceğini şaşıran halam bana ''kız bugün çok güzelsin. maşallah. allah sahibine bağışlasın.'' falan dedi. Ben de tabi sanki kendisiyle ilk kez tanışıyormuş gibi iltifatına ''amin. cümlemize inşallah. sübhanallah. ibretlik paylaşım'' dedim... adsfadasfa şaka lan şaka =)
  • Sadece kadınların olmasından kaynaklı olarak evde bir çocuk fazlalığı vardı.
  • Henüz 4 aylık erkek bir bebeğin altı değiştirilirken ilk kez pipi (!) gören 4 yaşındaki yiğenim: ''abla baaaak! bebek yaprağına parmak koymuuuuş! ama nasıl yapmış ki onu? ben de yapıyım mı?'' diye sordu... Bu soruyu da hayatımın cevapsız soruları arasına koydum sevdiceklerim.
  • Bol kalorili pasta, börek, kısır faslına geçildiğinde ise ilk kez yüzüm güldü. Çünkü milleti izlemekten ve gülmemek için yanaklarımı sıkıştırmaktan yorulmuştum. :)
  • Yemek sırasında ''artık dünür sayılırız. zahmete hiç gerek yok canıııım. allah nasip ederse hayırlı işimizi konuşmayada gelicez inşallah. ayyy bu arada kısır harika!'' replikleri bolca kullanıldı.
  • Bu arada biri yengemin espri yapmasını yasaklamalı!!!
  • Ben tüm bu ''hayırlı'' konuşmalar yapılırken bilincimin loş ışıklı koridorlarında gülerek geziniyordum bebeytolarım. Ondandır ki yüzümde hep bir eblek gülücük vardı. :)
  • Kalkma vakti geldiğinde adeta derin bir uykudan uyanmış gibi oldum. Tüm o zoraki konuşmalar beni yormuştu. Azcık açık konuşabilsek keşke değil mi? Mesela desek ki, ''bizim oğlan çapkın. sigara var. alkol var. ama işte yaş olmuş 33, artık evlenmesi de lazım. E sizin kızın da gönlü var. madem öyle evlensinler işte. tam da çiftleşme mevsimi...''
  • DİYEMEDİK YA LA!!! =))))

2 yorum:

  1. Puahahahhahaa yarıldım yerlere yattım okurken. Ama tam anlamıyla gerçek bu, ne bi eksik ne bi fazla. Ben tüm bu diyalogları, bu sözdü nişandı düğündü enstantanelerini hayatın acı gerçekleri arasına sokuyorum bebem!

    YanıtlaSil
  2. supercellma bence de hayatın acı gerçekleri bunlar :) uzaktan gözlemleyen biri olarak bana eğleneli gelse de gerçekten yaşayan biri için çok da eğlenceli değildir eminim :)

    YanıtlaSil