27 Temmuz 2013 Cumartesi

KADIN DİLİ VE EDEBİYATI

Burada yalnızız değil mi?
Şimdi bloğumu okuyan XY kromozomuna sahip, testosteron hormonu üreten canlılar ön sıralara gelsin... Burada hayati bilgiler vereceğim! Ve asla tekrarı olmayacak!
Evet başlıyorum!..

Merhaba yüreğimin balta girmemiş ormanlarında safari yapan bloğumun okuyucuları.
Adem ile Havva tam olarak ne zaman yaratıldı bilemiyorum ama şundan eminim ki Kadın Dili Ve Edebiyatı insanlık tarihi kadar eski bir olgu.  Rivayete göre bu dili öğrenmeyi başaran erkeğe cennetin kapıları damsız bir şekilde açılacak ve nirvanaya da canı istediği gibi ulaşabilecek. Fakat tarihi kaynaklara bakıldığında görüyoruz ki, zamanın tozlu rafları bu dili öğrenemeyerek helak olan nice erkeklerle dolu... :( Fakat söyler misiniz acaba sevdiceklerim, benim XY kromozomlu okuyucum neden helak olsun? Benim XY kromozomlu kardeşim neden nirvanaya ulaşamasın?
İşte Kadın Dili Ve Edebiyatı...

BAŞLANGIÇ SEVİYESİ:


  • DERS 1:
Kadınlar bir şey söylerlerken aslında ''başka bir şey söylemek istemiş'' olurlar. Çünkü çağlar boyunca isteklerini açıkça dile getirme olanağı bulamayan kadınlar, ''gizli bir dil'' geliştirmek zorunda kalmışlardır. Böylece kadınların aslında demek istediklerini anlayamayan erkekler sürekli olarak onların gözünde ''anlayışsız'' konumuna düşmektedirler.
  • DERS 2:
Kadınlar asla ama asla sevgi ve şefkat eksikliğine tahammül edemezler. Bu tip beklentileri açıkça dile getirmenin ise kendileri için alçaltıcı bir hareket olduğunu düşünürler. Bu yüzden ''üşürler'' , birden bire ''uykuları gelir'' veya sebepsiz olduğunu iddia ettikleri bir şekilde ''sıkılıp bunalırlar''. Bu noktadan sonra erkeğinin her davranışını mercek altına alan kadın, onun her hareketini ''artık sevmiyor. istemiyor. beğenmiyor.'' olarak yorumlar. Bu durum sonucunda erkeğe karşı düşmansı tavırlar sergilenir. Tüm bunların sebebini anlayamayan erkek ise büyük bir şaşkınlık içinde suskunluğa bürünerek bu -kendine göre- saçma dönemin geçmesini umut eder.
  • DERS 3:
Her kadın mutlak suretle erkeği tarafından beğenilmek, güzel olduğunu bilmek ve takdir görmek isteyerek iltifat bekler. İstediklerini alamadıklarında ise erkeği denemek adına ''kilo aldım galiba'', ''kırışıklıklarım mı oluştu ne?'' veya ''çok çirkinleştim'' tarzında cümleler kurarak kendilerinden yakınmaya başlarlar. Bunun amacı erkeğin o cümleden sonraki tepkisini ölçmektir.
  • DERS 4:
Her kadın kıskançtır. ''Ben değilim'' diyen yalancıdır. Ayrıca en çok kendi cinslerini kıskanırlar. (kızlar bakın bu bir gerçek. lütfen kabul edelim artık.) Erkeğin ondan önceki sevgilileri, birlikte olduğu kişiler, platonik takıldıkları ve hatta kimi yakın kız arkadaşları her zaman için birer tehdittir. Çünkü kadın eğer DERS-3 de anlatıldığı gibi yeterince beğenilmediğini düşünürse kendini yetersiz hissederek en olmadık kişileri kıskanmaya başlar. Erkeğin başkasına yaptığı masumane bir iltifat bile kadının gözünde büyüyerek sorun halini alır. Bir süre sonra da ''X'in saçları çok güzel değil mi? Ben yaptırsam bana da yakışır mı?'' veya  ''X güzel kız bence'' diyerek yine erkeğin tepkisini ölçmeye çalışırlar.
  • DERS 5:
''yok bir şey'' : aslında var ama dırdır eden taraf olmak istemiyorum şuan.
''yoo önemli değil'' : önemli. ama boşuna kalp kırılmasın diye uzatmak istemiyorum.
''peki'' : anladım ben senin ne demek istediğini. (kafasında kurmaya başlar dikkat!)
''sonra konuşalım mı?'' : eğer konuşmaya devam edersek ağlarım ve susmak bilmem. bu yüzden kapat telefonu da rezil olmıyım.
''sen bilirsin'' : bazen sadece ''sen bilirsin''dir. ama ''bu işten hoşlanmadım aslında. gene de dur bakalım göreceğiz'' de olabilir.
''bilemiyorum'' : beni ikna et.
''kendimi şuan iyi hissetmiyorum'' : özellikle kavgadan sonra söylenir. beni durdur, gitmeme izin verme, gönlümü al ve bu olanı unutalım anlamına gelir.
''yalnız kalmak istiyorum'' : hayır istemiyorum. beni sakın yalnız bırakma.
''ne düşünüyorsun?'' : aslında ne düşündüğün umrumda değil. bana güzel bir şey söyle yeter.
''canım sıkılıyor'' : iyice boşladın beni. bi hoşluk yapmak bu kadar mı zor?

------------------------------------------------------------

Başlangıç Seviyesi bitti.
Bir üst kura geçmek için lütfen bir sonraki KADIN DİLİ VE EDEBİYATI dersini bekleyiniz... :)







6 yorum:

  1. Şu sondaki resme aşığım yaa :) Çok güzel ve cuk oturacak şekilde anlatmışsın, kadın ilgiye doyamıyor ve çoğu mevzu da bundan kaynaklanıyor zaten :)

    YanıtlaSil
  2. yorum için teşekkür ederim kusyuvam :)
    görüldüğü gibi biz elimizden geldiğince anlatıyoruz, artık anlayıp anlamamak onlara kalmış :)

    YanıtlaSil
  3. Negzel yazmışsın yahu ellerine kollarına sağlık, o değilde 5.dersin devamını iple çekiyorum duyurulur ;)

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim Mell :)
    O zaman sonraki yazıda bir üst kura geçerim ben :)

    YanıtlaSil
  5. taaam hojam hepsini not aldım :) bağzılarını biliyorum ama uygulamada hata yaptıysam demek ki..

    YanıtlaSil
  6. başlangıç seviyesini geçtiğine göre çok yakında Nirvana kapılarında seni görebileceğiz demektir Atakan :) mezun olanların yakasına kırmızı kurdele takıcam :)

    YanıtlaSil